Børøysund under slep

Mandag 14 august kl. 08.00…

1a
1b
1c
1d
1f
1g
1h
1j
2a
2b
2c
2d
2e

…startet jobben med å slepe D/S «Børøysund» til Bredalsholmen for reparasjon av kjelen. Det var Kragerø Sjøtjeneste AS som foretok slepet. Slepet tok ca 24 timer, og været var som alle kan se - helt topp da de dro fra Oslo.

Her kan dere lese et lite referat fra turen:

 

Hei alle sammen!

Nå er Børøysund vel på plass hos Bredalsholmen i Kristiansand etter et slep på nokså nøyaktig et døgn fra mandag morgen 14 august.

Mannskapet på 4, Harald, Sigbjørn, Bjørn og undertegnede fikk seg en trivelig solskinnstur nedover Oslo-fjorden, dvs bare til vi kom forbi Horten - Tønsberg og kursen ble lagt uttaskjærs. Da ble sjøen ganske raskt grovere og grovere og rett i mot. Det er jo fasinerende å se på hvordan den gamle damen graver baugen ned i, og tidvis under sjøene. Men det er ikke spesielt trivelig eller komfortabelt å se og kjenne hvor brutalt hun hogger og stamper og så kaster vannet av seg i alle retninger, bla over styrehuset.

Taubåtskipperen var noe bekymret for hva de gamle pollerne tålte så han slakket litt på farten når det ble for ille. Skuffende nok ga han ikke uttrykk for noen bekymring for hva det tålte det heller ikke helt purunge og etter hvert søvnløse mannskapet som klamret seg fast som best de kunne i en mørklagt, våt og gjennomkald skute.

Men kanskje vi heller skal ta den manglende bekymringen som en anerkjennelse fra et meget profesjonelt og hyggelig taubåtmannskap?

Onsdag 23 august reiser en liten gruppe med Pål i spissen ned til Bredalsholmen for å diskutere og planlegge nærmere hvordan kjelereparasjonen skal gripes an.  Senere blir det trolig flere turer for å følge opp. Og senhøstes er det tanken at en dugnadsgjeng må ta turen nedover for å få på plass vinterpresenningene.  Dette og framdriften på reparasjonen vil vi komme tilbake til med orienteringer om etterhvert.

Nå er vi i alle fall omsider i gang og så får vi se hva vi får penger til.

 

Med vennlig hilsen Jan Fredrik Andersen-Gott

NORSK VETERANSKIBSKLUB - NVSK
Postboks 1287 Vika, 0111 Oslo
Kontor og Kaiplass: skur 28
Nordre Akershus kai, Oslo
Telefon booking: 924 47 023
web: www.nvsk.no
E-post: nvsk@nvsk.no
Bankgiro: 8998 07 36580
Org. nr.: NO 985 585091 MVA